Minskat utbud av nyproducerat i Stockholm och Uppsala

/assets/img/mostphotos/arkitekt_mostphotos.jpg
Foto: Mostphotos
 

Färre nyproducerade bostadsrätter var till salu under januari 2019 i länen Stockholm och Uppsala, jämfört med samma månad förra året. Det visar resultatet av en sammanställning som SBAB gjort.

Banken SBAB har jämfört utbudet av bostadsrätter i landet under januari 2019, med samma period 2018. Underlag till sammanställningen har hämtats från bostadssajten Booli. När det gäller nyproduktion visar jämförelsen att utbudet av bostadsrätter har stigit på riksnivå, men sjunkit i län som Stockholm och Uppsala.
– I Sverige som helhet ökade antalet bostadsrätter på nyproduktionsmarknaden i januari jämfört med förra året. Utbudet har dock minskat i Stockholms län, i Uppsala län och i Västerbotten. Man har helt enkelt slagit av på takten, i Stockholm och Uppsala anpassar man sig till vikande efterfrågan. Det sker en anpassning helt enkelt, säger Claudia Wörmann, Boendeekonom på SBAB, i ett pressmeddelande.

I Stockholms län sjönk utbudet av nyproducerade bostadsrätter från 8 962 i januari förra året, ned till 7 822 under samma period 2019. Utbudet i Uppsala län sjönk från 1 747 under januari 2018, ned till en notering på 1 552 för samma period i år. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen