Uppsala: För många bostadsrätter till salu

/assets/img/mostphotos/uppsala_vatten_.jpg
Uppsala. Foto: Mostphotos
 

Enligt Upsala Nya Tidning uppger flera mäklare att utbudet av bostadsrätter i Uppsala är för stort, speciellt när det gäller nyproduktion.

Upsala Nya Tidning har låtit ett antal mäklarfirmor svara på frågan, om det finns några problem på bostadsmarknaden som är speciella för just Uppsala. En gemensam ståndpunkt bland firmorna verkar vara att utbudet av bostadsrätter upplevs som för stort, att det inte matchar efterfrågan. Bland annat svarade Erik Olsson Fastighetsförmedling, genom sin informationschef Johan Nordenfelt, att det fortfarande finns “för många osålda nyproducerade bostadsrätter”. Något som ställer till det för den övriga marknaden.

Tomas Widerlöv på mäklarfirman Widerlöv & Co svarade Upsala Nya Tidning i form av följande resonemang:
– I början av januari var nyproduktionsutbudet i Uppsala kommun 1 304 bostäder samtidigt som utbudet av både villor och bostadsrätter på andrahandsmarknaden uppgick till 819 stycken. Uppsala har ett exceptionellt stort utbud i förhållande till sin storlek och i förhållande till utbudet av bostäder på successionsmarknaden. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen