Högre pris på bostäder nära t-bana

/assets/img/mostphotos/5229486-kungstradgarden.jpg
Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos
 

I snitt har lägenheter som ligger nära en tunnelbanestation ökat med fem procent i pris sedan i fjol. Detta enligt en kartläggning från Booli.

Många värdesätter att bo nära en tunnelbanestation i Stockholm. Det går att se på bostadspriserna på lägenheter som ligger längs en tunnelbanelinje. Bostadssajten Booli har gjort en kartläggning av hur prisutvecklingen ser ut för dessa bostäder. 

 

I snitt har priserna stigit med fem procent de senaste tolv månaderna. Nytt för i år är att fler tunnelbanestationer fått lägre snittpriser jämfört med året innan. I år har 13 stationer minskat i pris jämfört med 2021. 

– Priserna i Stockholms innerstad brukar vara relativt stabila. Det brukar förklaras med att Stockholm är byggt på öar och att innerstaden därmed inte kan växa så mycket i antal bostäder vilket brukar hålla uppe priserna även i en nedåtgående marknad. Vi ser därmed fler prisminskningar i ytterområdena, säger Karin Grundeus, presskontakt på Booli, i ett pressmeddelande. 

 

Kungsträdgårdens tunnelbanestation har de dyraste lägenhetspriserna medan Tensta har de lägsta. Vid Kungsträdgården kostar en bostad i snitt 159 122 kronor per kvadratmeter medan kvadratmeterpriset i Tensta ligger på 23 640 kronor. Störst prisökning har skett vid Hökarängen, 13,5 procent upp jämfört med i fjol.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen