Boprisnedgång i Västerås – uppåt i Fagersta och Köping

/assets/img/mostphotos/12257457-koping.jpg
Köping. Foto: Mostphotos
 

Bostadsrättspriserna faller på många håll i landet och Västmanlands län är inget undantag. Enligt Svensk Mäklarstatistik föll priserna i Västerås men steg däremot i Fagersta och Köping.

Av den senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik som avser perioden maj–juli framgår det att bostadsrättspriserna i Västmanlands län sjunkit med 4,4 procent. Det kan jämföras med prisutvecklingen för bostadsrätter på riksnivå som ligger på minus 1,6 procent. 


I Västerås kommun har prisnedgången de senaste tre månaderna landat på 3,8 procent medan priserna stigit i kommunerna Fagersta och Köping, där med 8 procent respektive 9,1 procent. I Västmanlands övriga kommuner saknas tillräckligt underlag för att få fram tillförlitlig statistik. En genomsnittlig bostadsrätt kostar nu i Västerås 26 725 kronor per kvadratmeter, i Fagersta får man betala 4 008 kronor per kvadratmeter och i Köping 11 173 kronor per kvadratmeter. 


Föga förvånande är det Västerås som är den dyraste kommunen i länet, därefter Sala med ett genomsnittligt bostadsrättspris på 20 823 kronor per kvadratmeter. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen