Fortsatt boprisnedgång i Stockholm och Göteborg

/assets/img/49894352-hanvterkargatan-i-stockholm-1658302924.jpg
Bostäder i Stockholm. Foto: Maria Groth / Mostphotos
 

Efter betydande tapp i både maj och juni fortsatte bostadsrättspriserna i landets två största städer nedåt under första halvan av juli. Det visar ny statistik från Valueguard.

I maj 2022 sjönk Valueguards bostadsrättsindex (HOX) i Stockholm och Göteborg med minus tre procent respektive 1,9 procent. Under juni fortsatte indexet ned med 4,5 procent i Stockholm och för Göteborg noterades minus 3,5 procent. I Malmö blev resultatet minus 3,4 procent.

På riksnivå sjönk priserna på bostadsrätter med 3,9 procent, efter säsongsjustering blir resultatet minus 2,7 procent. Det framgår av ett pressmeddelande från statistikproducenten.

Där presenteras också statistik över boprisutvecklingen i landets två största städer under första halvan av juli. Den visar att priserna i Stockholm sjunkit med 3,7 procent sedan juni och för Göteborg blir resultatet minus 2,6 procent.

Indexet HOX baseras på en teknologi som tar hänsyn till bostadstyp och mäter den underliggande prisutvecklingen på bostadsmarknaden. Nasdaq OMX Valueguard-KTH Housing Index (HOX) har utvecklats i samarbete med KTH. Indexet distribueras av Nasdaq OMX och bygger på data från Svensk Mäklarstatistik AB och Lantmäteriet.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen