Valueguard: Stigande bopriser i Stockholm

/assets/img/img-4417-1640170225.jpg
Lägenheter i Stockholm. Foto: Linda Myrin
 

Priserna på bostadsrätter i Stockholm ökade i november och fortsatte sedan uppåt under första halvan av december. I Göteborg noterades uppgång förra månaden följt av stillastående priser. Även för Malmö blev novembernoteringen positiv. Det visar ny statistik från Valueguard.

Enligt statistikproducenten Valueguards senaste bostadsrättsindex (inom HOX) steg lägenhetspriserna på riksnivå med 0,4 procent i november. Efter säsongsjustering blir resultatet plus 0,9 procent vilket uppges tyda på att noteringarna för november tidigare varit relativt svaga.

I november blev noteringen för Stockholm plus 0,8 procent, i Göteborg ökade bostadsrättspriserna med 0,7 procent och i Malmö noterades plus 2,4 procent. Prisutvecklingen för bostadsrätter i medelstora svenska städer landade på minus 0,4 procent.

Valueguard har också studerat prisutvecklingen på bostadsrätter i landets två största städer  under första halvan av december, jämfört med resultaten för hela november. För Stockholm noterades plus 1,1 procent medan resultatet för Göteborg visar på en stillastående utveckling.

Indexet HOX baseras på en teknologi som tar hänsyn till bostadstyp och mäter den underliggande prisutvecklingen på bostadsmarknaden. Nasdaq OMX Valueguard-KTH Housing Index (HOX) har utvecklats i samarbete med KTH. Indexet distribueras av Nasdaq OMX och bygger på data från Svensk Mäklarstatistik AB och Lantmäteriet.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen