SBAB: Vändning för boprisutvecklingen i Storstockholm

/assets/img/25194234-bostadsratter-arenastadion-i-solna.jpg
Lägenheter i Solna utanför Stockholm. Foto: Carina Andreasson / Mostphotos
 

Efter att ha stigit under hösten sjönk bostadsrättspriserna i Storstockholm i november. Även i Storgöteborg blev resultatet negativt, samtidigt som priserna på lägenheter i Stormalmö ökade. Det visar ny statistik från SBAB.

Under hösten har priserna på bostadsrätter i Storstockholm ökat, men enligt den senaste uppdateringen av SBAB:s och Booli:s prisindex HPI så vände priserna ned i november. För Storgöteborg, där priserna vände ned redan i oktober, noterades ännu ett negativt resultat. Samtidigt fortsatte lägenhetspriserna uppåt i Stormalmö.

För november månad noterades minus 0,6 procent i Storstockholm och minus 0,3 procent i Storgöteborg. I Stormalmö blev resultatet plus 0,2 procent. I norra Sverige sjönk lägenhetspriserna med 1,4 procent, samtidigt som uppgångar noterades för lägenheter i mellersta Sverige och södra Sverige med plus 0,4 respektive plus 1,5 procent.
– Lägenhetspriserna ligger under de, hitintills, uppmätta högsta nivåerna i fyra av sex regioner. I Stormalmö och Södra Sverige ligger de däremot på ”all time high”, säger SBAB:s  chefsekonom Robert Boije i ett pressmeddelande från banken.

Prisstatistik för bostadsrätter, november:

Källa: SBAB Booli Housing Price Index (HPI) avseende november 2021


SBAB Booli Housing Price Index (HPI) är ett boprisindex från banken SBAB:s bostadssajt Booli vilket uppdateras en gång per månad. I beräkningen av prisindexet ingår variabler som bostädernas storlek, taxeringsuppgifter, tomtstorlek, antal rum, våning, månadsavgift till föreningen med mera. Den slutprisdata som används uppges bygga på uppgifter om verifierade slutpriser från mäklare och lagfarter samt sista bud.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen