Valueguard: Uppåt för bopriser i Stockholm och Göteborg

/assets/img/sthlm-bostader.png
Bostäder i Stockholm. Foto: Linda Myrin
 

Under första halvan av november steg bostadsrättspriserna i både Stockholm och Göteborg. Detta efter en positiv oktobernotering för huvudstaden och en negativ för Göteborg. Det visar Valueguards senaste uppdatering av prisindexet HOX.

Valueguards senaste bostadsrättsindex (inom HOX) visar att bostadsrättspriserna på riksnivå ökade med 0,6 procent under oktober. Efter säsongsjustering blir resultatet plus 0,7 procent. Enligt statistikproducenten brukar bostadsrättsindex stå still i oktober men i år har det alltså stigit. 

För bostadsrätter i Malmö blev prisutvecklingen under månaden negativ, resultatet landade på minus 0,9 procent. Förutom noteringar för oktober innehåller Valueguards uppdatering även en del om prisutvecklingen i Göteborg och Stockholm under första veckorna av innevarande månad.

Prisutvecklingen på bostadsrätter i Göteborg gick från minus 0,4 procent i oktober till plus 0,9 procent under första halvan av november. I Stockholm blev noteringen för oktober plus 1,2 procent och under de första veckorna av november ökade priserna med 0,4 procent.

Indexet HOX baseras på en teknologi som tar hänsyn till bostadstyp och mäter den underliggande prisutvecklingen på bostadsmarknaden. Nasdaq OMX Valueguard-KTH Housing Index (HOX) har utvecklats i samarbete med KTH. Indexet distribueras av Nasdaq OMX och bygger på data från Svensk Mäklarstatistik AB och Lantmäteriet.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen