Valueguard: Stigande priser på bostadsrätter

/assets/img/img-4307-1635173373.jpg
Brf-hus i Stockholm. Foto: Linda Myrin
 

Enligt ny statistik från Valueguard ökade priserna på svenska bostadsrätter i september, sett till rikssnittet. Och under första halvan av oktober steg bostadsrättspriserna i både Stockholm och Göteborg.

Nya siffror från statistikproducenten Valueguard (HOX) indikerar uppgång för bostadsrättspriser på riksnivå under september i år, enligt ett pressmeddelande. Där presenteras också statistik för första halvan av oktober som visar på stigande priser i både Stockholm och Göteborg.

I september steg Valueguards bostadsrättsindex med 0,6 procent sett till snittet på riksnivå, säsongsrensat landar noteringen på plus 0,5 procent. För Stockholm noterades plus 1,2 procent, i Göteborg ökade priserna med 0,2 procent, medan en nedgång om 0,2 noterades i Malmö.

Under första halvan av oktober i år steg priserna på bostadsrätter i Stockholm med 0,8 procent och i Göteborg blev resultatet plus 0,3 procent.

Indexet HOX baseras på en teknologi som tar hänsyn till bostadstyp och mäter den underliggande prisutvecklingen på bostadsmarknaden. Nasdaq OMX Valueguard-KTH Housing Index (HOX) har utvecklats i samarbete med KTH. Indexet distribueras av Nasdaq OMX och bygger på data från Svensk Mäklarstatistik AB och Lantmäteriet.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen