Valueguard: Prisuppgång på bomarknaden i april

/assets/img/37016825-bostader-husfasader-bostadshus.jpg
Lägenheter i Stockholmsområdet. Foto: Mostphotos
 

Nyligen släppte Valueguard en uppdatering av sitt boprisindex HOX, som visar att priserna stigit på både villor och bostadsrätter i landet under april 2021.

Prisindexet HOXSWE från statistikproducenten Valueguard mäter prisutvecklingen på bostäder i Sverige. Den senaste uppdateringen av det, som avser april 2021, visar att bostadsrättspriserna i snitt stigit med 0,5 procent medan villapriserna ökat med 1,1 procent.

På storstadsnivå steg bostadsrättsindex med 2,1 procent i Malmö, i Göteborg blev noteringen plus 0,3 och i Stockholm stod priserna i princip stilla.   

Valueguard har också studerat prisutvecklingen på bostadsrätter under första halvan av maj. Jämfört med april syns en uppgång om 1,6 procent i Stockholm och plus 1,2 procent för bostadsrätter i Göteborg.

Indexet HOX baseras på en teknologi som tar hänsyn till bostadstyp och mäter den underliggande prisutvecklingen på bostadsmarknaden. Nasdaq OMX Valueguard-KTH Housing Index (HOX) har utvecklats i samarbete med KTH. Indexet distribueras av Nasdaq OMX och bygger på data från Svensk Mäklarstatistik AB och Lantmäteriet. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen