Danske Bank: Prisuppgång för bostadsrätter i Stockholms kommun

/assets/img/37130219-aerial-view-of-stockholm-city-early-morning_.jpg
Stockholm. Foto: Mostphotos
 

Efter två månaders nedgång visar den senaste boprisindikatorn från Danske Bank att bostadsrättspriserna i Stockholms kommun stigit i maj. Det framgår av ett pressmeddelande från banken.

Danske Banks senaste boprisindikator för bostadsrätter i Stockholms kommun visar nu på en uppgång, jämfört med resultatet från bankens mätning i mitten av maj i år som då snarare indikerade en stabilisering. För månaden som helhet uppges utvecklingen för bostadsrättspriser i kommunen landa på plus 1,3 procent, efter säsongsjustering. Detta enligt ett pressmeddelande från Danske Bank.

När det kommer till omsättningen av bostadsrätter under maj brukar månaden vanligtvis innebära en ökning, men i år ska Covid-19 ha haft en negativ påverkan på detta. 

Enligt bankens bedömning kan prisuppgången i maj, efter två månaders nedgång, tyda på att botten redan är nådd. Oron på arbetsmarknaden verkar tas med ro i Stockholm, samtidigt som det varit ett förhållandevis utsatt område. En orsak till det uppges kunna vara fallande varselsiffror, ekonomisk-politiska åtgärder som vidtagits och en positiv utveckling för aktiemarknaden. Dock återstår det att se om hushållen kommer fortsätta att förlita sig på dessa positiva signaler.   
– Vår Boprisindikator visar på gröna skott för Stockholms bostadspriser och botten kan vara passerad. Köparna räds tydligen inte alla orosmoment kopplade till Covid-19 och tycks bedöma riskerna på arbetsmarknaden som temporära, säger Michael Grahn, chefekonom Danske Bank Sverige, i ett pressmeddelande från banken. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen