Priserna på bostadsrätter svagt uppåt

/assets/img/mostphotos/32616230-turningtorso.jpg
I Malmö ökar priset på bostadsrätter mest. Foto: Mostphotos
 

Bostadsrättsindex steg med 0,7 procent under juli, medan prisindex för privatägda bostäder i stort går ned med 0,3 procent. Mest ökar priserna i Malmö, skriver Valueguard i ett pressmeddelande.

Det så kallade HOXSWE, prisindex för alla privatägda bostäder i landet, gick i juli ner med 0,3 procent. Men för bostadsrätterna ser det ljusare ut, då bostadsrättsindex steg med 0,7 procent. Detta skriver Valueguard i ett pressmeddelande. 


Tittar man på Sveriges storstäder är det i Malmö priset på bostadsrätter ökat mest under juli månad. Där steg priset med 0,8 procent, medan det i Göteborg steg med 0,5 procent. I Stockholm steg priserna med 0,7 procent. 


I landet låg antalet försäljningar under juli på cirka tio procent högre än förra året, och omkring 20 procent över 2017 års nivåer. Ökningen är större för bostadsrätter än villor, och Malmö står för den största ökningen. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen