Bostadspriserna i Västerås på väg upp

/assets/img/mostphotos/8933646-vasteras-stad.jpg
Västerås. Foto: Rikard Jörnesten, Mostphotos
 

Efter en period med fallande priser på bostadsrätter i Västerås har trenden nu vänt. Det visar siffror från Svensk mäklarstatistik.

På tre månader har bostadsrättspriserna ökat med 3,9 procent i Västerås. I januari i år kostade en bostadsrätt i genomsnitt 21 988 kronor per kvadratmeter. Under februari och mars steg priset, och i april landade det genomsnittliga kvadratmeterpriset på 22 904 kronor. Det är nästan 1000 kronor dyrare än samma period förra året, enligt Svensk mäklarstatistik.


De dyraste bostäderna i staden hittar man på Havsfrugatan på Öster Mälarstrand. Där kostar en bostad i snitt 48 800 kronor per kvadratmeter. Västerås dyraste adresser har ett kvadratmeterpris på 38 000 kronor till nästan 49 000 kronor, och i total köpesumma ligger priserna på mellan 3,8 miljoner kronor och 5,4 miljoner kronor i snitt, visar siffror från Fastighetsbyrån.
- Gemensamt för adresserna som toppar statistiken är läget. På Havsfrugatan ligger nyproducerade bostadsrätter med absolut närhet till Mälarens strand i det populära området Öster Mälarstrand, säger Patrik Janerin, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån i Västerås i ett pressmeddelande.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen