Positiva siffror för bopriser i Skåne – störst uppgång i Vellinge

/assets/img/bilder_nyheter/okhw6u1akgv8bomdc0rd_.jpg
Norrevångsgatan 3, Vellinge. Pressbild Vellinge kommun. Foto: Annika Lundh
 

Under de tre senaste månaderna har priserna på bostadsrätter i Skåne län gått upp, även i april. Den största prisökningen noterades i Vellinge kommun. Detta enligt Svensk Mäklarstatistiks senaste siffror.

Priserna på bostadsrätter i Skåne län har i snitt stigit med 3,5 procent under de tre senaste månaderna. Även under april kan man se en uppgång, då priset per kvadratmeter stigit från 25 973 kronor i mars till 26 188 kronor i april. Det visar de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik.

Det högsta priset för bostadsrätter per kvadratmeter återfanns i Lomma, där snittet för de tre senaste månaderna landade på 35 185 kronor. Det näst dyraste kvadratmeterpriset noterades i Lund, 34 780 kronor. I Vellinge ligger de bostadsrätter med den tredje högsta prisnivån, 33 098 kronor per kvadratmeter.

Störst prisuppgång procentuellt hade bostadsrätter i kommunen Vellinge med plus 20,8 procent under den senaste tremånadersperioden. Näst största uppgången noterades för bostadsrätter i Helsingborg, med plus 13 procent, tätt följt av Ängelholm där snittpriset landade på plus 12,5 procent. Störst nedgång återfanns i Kävlinge; minus 6,0 procent.

Svensk Mäklarstatistik beräknar den senaste månadsförändringen genom ett medelvärde för de tre senaste månaderna, viktat efter antalet försäljningar, som jämförs med vad motsvarande värde var en månad tillbaka i tiden. Detta redovisas sedan som ett glidande medelvärde. Resultatet för den senaste månaden är preliminärt. Den senaste tremånadersperioden jämförs med motsvarande period innan.

Statistiken tas fram månatligen av Statistiska Centralbyrån på uppdrag av Svensk Mäklarstatistik. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen