Prisuppgång för bostadsrätter i Göteborg under maj

/assets/img/bilder_nyheter/goteborgtram-2304870_1280.jpg
Göteborg. Foto: Pixabay.com
 

Svensk Mäklarstatistiks maj-mätning visar en uppgång på två procent för bopriser i Centrala Göteborg, medan priserna i Stor-Göteborg gick upp med en procent.

Enligt nya siffror från Svensk Mäklarstatistik för maj månad har bopriserna i Centrala Göteborg stigit med två procent, medan priserna i Stor-Göteborg gått upp med en procent. I Centrala Stockholm förblev läget oförändrat, samtidigt som priserna i Stor-Stockholm sjönk med en procent. Både Centrala Malmö och Stor-Malmö hade en prisuppgång på en procent.

Rikssnittet för bostadsrätter fortsatte nedåt. Sett över en tolvmånadersperiod hamnar snittet på minus åtta procent, jämfört med minus sju procent månaden innan. Under samma period blir snittet för bostadsrätter i Centrala Stockholm minus nio procent, vilket ger ett snittpris på 86 607 kronor per kvadratmeter. Och Stor-Stockholm backar till minus tio procent, till 54 369 kronor per kvadratmeter. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen