Högre rörlig boränta hos SBAB

/assets/img/ritning-sbab-1580829813.jpg
Foto: Linda Myrin
 

Den åttonde maj i år höjer SBAB sin listränta på rörliga bolån, enligt ett pressmeddelande från banken.

Från och med idag, den åttonde maj 2023, höjer banken SBAB sin listränta för bolån med rörlig bindningstid på tre månader. Räntan justeras upp med 0,50 procentenheter och landar därmed på 4,67 procent. 

I ett pressmeddelande kommenterar banken justeringen på följande sätt:

"Det är SBAB:s ambition att ha en följsamhet mellan bolåneräntor, inlåningsräntor och upplåningskostnader, med hänsyn tagen till konkurrenssituationen. Som ett led i detta höjer banken idag listräntan för bolån med tre månaders bindningstid."

För resterande bindningstider lämnas räntorna oförändrade. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen