Bank höjer inlåningsränta för brf:er

/assets/img/mostphotos/19367521-svenska-pengar-(1).jpg
Foto: Mostphotos
 

I ett pressmeddelande från SBAB meddelar banken att de höjer inlåningsräntan för större bostadsrättsföreningar.

Inlåningsränta avser den avkastning man får på pengar som sätts in på banken. Nu höjs inlåningsräntan för företag och större bostadsrättsföreningar hos SBAB. Detta enligt ett pressmeddelande från banken.

 

Höjningen sker med 0,50-0,75 procentenheter och förändringen trädde i kraft den 12 april. Den höjda inlåningsräntan berör de bostadsrättsföreningar med ett insatt kapital på över 25 miljoner kronor. Bostadsrättsföreningar och företag med kapital på 25–50 miljoner kronor har nu en inlåningsränta på 2,50 procent medan de föreningar och företag med 50–200 miljoner kronor har nu 2,75 procent i inlåningsränta.Anledningen till höjningen är enligt SBAB att de tagit hänsyn till konkurrenssituationen och att de anpassar efter bolåneräntor, inlåningsräntor och upplåningskostnader. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen