Listräntorna hos SBAB höjs

/assets/img/img-4511.jpg
Lägenheter i Stockholm. Foto: Linda Myrin
 

Banken SBAB justerar upp listräntorna för bolån på samtliga bindningstider med 0,20–0,35 procentenheter. Detta enligt ett pressmeddelande.

Nu höjer SBAB sina listräntor på bolån oavsett bindningstid. Uppjusteringarna ligger inom intervallet 0,20–0,35 procentenheter och börjar gälla från och med den nionde januari i år. Bakgrunden till detta ska vara att bankernas upplåningskostnader på kapitalmarknaden för bolån ökat, till följd av att marknadsräntorna stigit.

Mest ökar räntan för ettåriga bolån; med plus 0,35 procentenheter för att landa på 4,67 procent. Den högsta boräntan som banken erbjuder avser lån bundna på två år som nu, efter en höjning om 0,20 procentenheter, ligger på 4,76 procent. 

Bankens lägsta möjliga bolåneränta kan kunder med Grönt bolån (bostäder med energiklass A eller B) få. För denna typ av lån på bostäder kan man få ytterligare ränterabatt om 0,10 procent, eller 0,05 procent för energiklass C.


Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen