Skandiabanken och Bosam i nytt samarbete

/assets/img/mostphotos/22737452-lindhagensgatan-hornsberg-skandia.jpg
Foto: Mostphotos
 

Under hösten 2022 startar Skandiabanken och Bosam ett samarbete med förhoppningen om att kunna ge fler unga förstagångsköpare möjlighet att skaffa bostad, enligt ett pressmeddelande.

Bosam erbjuder köp av lägenheter i en bostadsrättsförening där föreningen står för en större del av lånet än vanligt. Under hösten inleder Bosam och Skandiabanken ett samarbete där banken kan erbjuda bostadsköpare bolån till de som köper lägenhet i just en Bosam-förening. 

 

I ett pressmeddelande skriver Skandiabanken om samarbetet och menar att de ser detta som en chans att bidra till lägre trösklar för att ta sig in på bostadsmarknaden. Även Bosam ser positivt på detta. 

– Samarbetet som vi nu inleder med Skandiabanken är en viktig milstolpe i kampen att lösa en av vår tids stora samhällsutmaningar; att sänka trösklarna in på bostadsmarknaden. Jag är mycket glad över vårt samarbete som kommer att resultera i att fler unga vuxna får möjligheten att äga sin första bostad, i trygga och välmående bostadsrättsföreningar. Det säger Jesper Gustafsson, VD på Bosam.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen