Tre banker sänker räntor för längre bolån

/assets/img/6001439-bostadshus-i-stockholm.jpg
Bostäder i Stockholm. Foto: Michael Erhardsson / Mostphotos
 

Den tolfte juli justeras listräntor hos Skandia, Länsförsäkringar och Handelsbanken. Bankerna sänker räntor för bolån med längre bindningstider, enligt pressmeddelanden.

(Uppdaterad JUL 13, 2022)

Från och med den tolfte juli 2022 sänker Skandiabanken sina listräntor för bolån bundna på tre år och fem år, med 0,10 respektive 0,15 procentenheter. Orsaken till justeringen ska vara förändrade marknadsräntor. Det framgår av ett pressmeddelande från banken.

Enligt ett annat pressmeddelande justerar även Länsförsäkringar listräntor denna dag. För bolån bundna på tre år sänks räntan med 0,10 procentenheter, medan fyra och femåriga bolån får 0,20 procentenheter lägre ränta. Listräntorna för bolån bundna på sju och tio år sänks justeras ned med 0,25 procentenheter. Samtidigt höjs den rörliga räntan för bolån bundna på tre månader med 0,25 procentenheter.

Skandiabanken höjde också nyligen rörliga boräntan. Den 29 juni i år blev räntan 0,35 procentenheter dyrare och landade på som lägst 1,88 procent, vilket enligt bankens hemsida motsvarar en effektiv ränta om 1,90 procent. För att som kund kunna bli aktuell för denna nivå krävs exempelvis ett bolån som överstiger en miljon kronor, en belåningsgraden på upp till 60 procent samt en tjänstepension i Skandia.

Ytterligare ett pressmeddelande innehåller information om att en tredje bank, Handelsbanken, via sitt bolåneinstitut Stadshypotek sänker listräntor för bolån med längre bindningstider. Justeringen rör räntor för bolån bundna på två år och uppåt som sänks med 0,20-0,25 procentenheter. 

Skandiabankens listräntor för bolån fr o m 220712:

Källa: Skandia

Länsförsäkringar Banks listräntor för bolån fr o m 220712:

Källa: Länsförsäkringar

Handelsbankens listräntor för bolån fr o m 220712:

Tabellen ovan visar information om de listräntor som påverkas av den senaste justeringen. Källa: Handelsbanken

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen