Skandia höjer rörliga boräntan

/assets/img/img-5038.jpg
Skandiabanken i mobilen. Foto: Linda Myrin
 

Från och med den 29 juni justerar Skandiabanken upp räntan på bolån med tre månaders bindningstid, enligt ett pressmeddelande från banken.

Idag, onsdagen den 29 juni, höjer Skandiabanken tremånadersräntan för rörliga bolån med 0,35 procentenheter. Det skriver banken i ett pressmeddelande. Anledningen till uppjusteringen ska vara att banken fått högre upplåningskostnader på grund av ändrade marknadsräntor. 

Efter justeringen landar Skandias rörliga boränta på som lägst 1,88 procent, vilket enligt bankens hemsida motsvarar en effektiv ränta om 1,90 procent. För att som kund kunna bli aktuell för denna nivå krävs exempelvis ett bolån som överstiger en miljon kronor, en belåningsgraden på upp till 60 procent samt en tjänstepension i Skandia. 


Utgivare av bolån i Skandiakoncernen uppges vara Skandiabanken AB.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen