Handelsbanken höjer räntorna på bolån

/assets/img/mostphotos/14827886-handelsbanken-(1).jpg
Foto: Roland Magnusson/Mostphotos
 

Näst på tur att höja bolåneräntorna är Stadshypotek, som är en del av Handelsbanken. De höjer räntorna på bolån med längre bindningstider, enligt deras hemsida.

Tidigare i veckan rapporterade Bostadsrättsnytt om att SBAB höjt sina boräntor. Även bolåneinstitutet Stadshypotek, som är en del av Handelsbanken, har nu höjt bolåneräntorna. 


Det är bolåneräntorna på lån som har längre bindningstider som nu höjs. Räntan på ett tvåårigt bolån höjs till 2,19 procent, vilket innebär en ökning med 0,3 procentenheter. För ett bolån på fem år höjs räntan med 0,4 procentenheter upp till 2,58 procent och för ett tioårigt bolån stiger räntan med 0,3 procentenheter upp till 2,99 procent. 


Enligt bolåneinstitutets hemsida gäller de höjda räntorna bankens rekommenderade räntor och vad en låntagare faktiskt får för ränta går först att fastslå efter en kreditprövning och samtal med banken. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen