SKI: SBAB har årets nöjdaste bolånekunder

/assets/img/bild_bolan.jpg
Foto: Linda Myrin
 

Enligt studien SKI Lån och Sparande 2021 från Svenskt Kvalitetsindex har banken SBAB branschens nöjdaste kunder i kategorin bolån. Detta enligt ett pressmeddelande.

Den årliga marknadsundersökningen “SKI Lån och Sparande” från Svenskt Kvalitetsindex, visar att branschens nöjdaste bolånekunder 2021 återfinns hos statliga banken SBAB. På andraplats ligger Ica Banken medan Skandia och Swedbank hamnade på en delad tredjeplats, följt av SEB.

Det är nu tredje året i rad som SBAB tar hem förstaplatsen, i år med noteringen 76,1 indexenheter och ifol med 76,9. Banken hade också nöjdast kunder inom fastighetslån.
– Det är mycket glädjande att vi återigen har Sveriges nöjdaste kunder för både bolån och fastighetslån. Det är tydligt att många uppskattar vårt tydliga erbjudande och transparenta prissättning. Vår ambition är att det ska vara tryggt och enkelt att vara kund hos SBAB, vår placering i SKI ser vi som ett kvitto på att det är rätt väg att gå, säger SBAB:s tillförordnade vd Mikael Inglander i ett pressmeddelande från banken.

Enligt Love Westin, analyschef på Svenskt Kvalitetsindex, ökar kundnöjdheten inom segmenten bolån och fastighetslån på ett generellt plan.
– Om man vill spela enkelt kan man säga att alla kunder är nöjda med sina leverantörer, säger han i ett pressmeddelande från SKI.

Detta då ingen aktör i studien genomsnittligen fått låga betyg i kundnöjdhet.

Källa: SKI

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen