Storstädernas mest skuldsatta brf:er har listats

/assets/img/mostphotos/bostadshus_ostermalm_sthlm.jpg
Östermalm i Stockholm. Foto: Mostphotos
 

Di har listat de brf:er i landets storstäder med störst skulder. I topp ligger en brf med en belåningsgrad på dryga 70 000 kronor per kvadratmeter.

Tidningen Dagens industri har tagit fram en lista över de brf:er i Sveriges största städer, som är mest skuldtyngda. Den högst belånade är Brf Guldfisken 32 på Östermalm i Stockholm, med lån på 70 294 kronor per kvadratmeter. Ekonomin i föreningen går ändå runt, då största delen av dess fastighets yta består av kontorslokaler. Nedan återges även vilka bostadsrättsföreningar som ligger högst upp på listorna för Göteborg och Malmö.

I Göteborg är det Brf Hasselbladska Huset som är mest belånad, 31 006 per kvadratmeter. Malmös mest skuldsatta brf finns i området Gamla staden. Den går under namnet Brf Stadsliv och har en belåningsgrad på 30 256 kronor per kvadratmeter.

Dagens industris lista bygger på statistik från informationstjänsten Allabrf, baserad på årsredovisningar från år 2017. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen