Skuldsättningen ökar hos landets bostadsrättsföreningar

/assets/img/mostphotos/4386847-lillaudden.jpg
Lillåudden, Västerås. Foto: Mostphotos
 

Negativ trend för bostadsrättsföreningars skuldsättning, främst när det gäller nybyggnation. Det skriver Dagens industri.

Dagens industri publicerade nyligen statistik från allabrf.se som visar att skuldsättningen hos landets bostadsrättsföreningar stiger, speciellt när det gäller nybyggnationer. Bland de mest skuldsatta finns till exempel BRF Utsikten i Västerås, BRF Hasselbladska Huset i Göteborg, BRF Vikingen 4 i Helsingborg och BRF Uppsala Entré. Högst belåningsgrad har BRF Järnlodet 23 på Östermalm i Stockholm, med över 62 000 kronor i skuld per kvadratmeter, en uppgift från 2016. Men de klarar ekonomin ändå, tack vare höga intäkter från kommersiella lokaler i fastigheten.

Av artikeln framgår att en av orsakerna bakom den negativa trenden är byggherrar som låter föreningen stå för kostnaderna.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen